Hip Hop

De dansstijl Hip Hop is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen. Hip Hop bevat invloeden van allerlei verschillende dansstijlen en wordt in onze lessen beoefend op op hip hop gebaseerde, populaire muziek van nu. Wij bieden bij onze Hip Hop lessen zowel groepslessen als open lessen aan.

De groepslessen omvatten gerichte lessen. In deze lessen wordt choreografie aangeleerd en werk je naar danswedstrijden en/of optredens toe. Deze groepen zijn wedstrijdgroepen in verschillende categorieën. Zo loopt het van recreatie naar selectie en uiteindelijk de demo. Je wordt door je docent gevraagd in een groep te dansen en kunt ook door ontwikkeling doorstromen naar een hogere categorie. De selectie- en demoteams vereisen een auditie.

De open lessen worden ook wel losse lessen genoemd. In tegenstelling tot de groepslessen wordt hier niet choreografie aangeleerd, maar verschillende losse danscombinaties. Deze lessen zijn voornamelijk recreatief. In deze lessen wordt aandacht besteed aan het bedenken van een danscombinatie en de uitvoering ervan. Evenals de groepslessen zijn de open lessen ook opgedeeld. Deze zijn verdeeld in niveau en leeftijd.

 

Audities

De audities worden jaarlijks aan het begin van het seizoen gehouden. Bij de auditiedagen wordt gekeken in hoeverre je qua niveau bij een groep past. Er wordt gelet op uitvoering (kracht en souplesse), houding en uitstraling. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een team hecht kan worden en bij elkaar past. Iedereen moet zich op zijn plek voelen. Daarom kijken wij ook naar persoonlijkheid en hoe dit binnen de groep valt.

   

In Leeuwarden worden de Hip Hop lessen verzorgd door Meysam, Linda en Ebony.
In Franeker worden de Hip Hop lessen verzorgd door Linda.
In Harlingen worden de Hip Hop lessen verzorgd door Wirin.
In Balk worden de Hip Hop lessen verzorgd door Wirin.