Lesaanbod

Hip Hop

De dansstijl Hip Hop is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen. Hip Hop bevat invloeden van allerlei verschillende dansstijlen en wordt in onze lessen beoefend op hip hop gebaseerde, populaire muziek van nu.

De groepslessen omvatten gerichte lessen. In deze lessen wordt choreografie aangeleerd en werk je naar danswedstrijden en/of optredens toe. We hebben ook wedstrijdgroepen in verschillende categorieën. Zo loopt het van recreatie naar selectie en uiteindelijk de demo. De selectie- en demoteams vereisen een auditie.

 Modern

De dansstijl Modern bevat invloeden van klassiek ballet, maar is in tegenstelling tot ballet wat losser en vrijer. Wij bieden lessen Modern aan vanaf 5 jaar op verschillende niveaus. De Moderne danslessen beginnen met techniek oefeningen waarna gewerkt wordt aan een choreografie.

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Men begint met het experimenteren met beweging als uitingsvorm van emoties, het onderzoek leidt tot het analyseren van bewegingen met betrekking tot onder andere de ruimte en het energie gebruik.

Tegenwoordig komen er ook veel invloeden van andere stijlen bij Modern binnen. Dat maakt Moderne dans steeds populairder bij een breder publiek.

Ballet

Ballet is een klassieke dansvorm.

Het unieke aan klassiek ballet, ten opzichte van andere dansstijlen, is dat de techniek ervan is vastgelegd in speciale handboeken. Daardoor leert iedereen ter wereld die klassiek ballet beoefent dezelfde danspassen. De regels van het academische ballet werden aan het einde van de negentiende eeuw verder uitgewerkt door onder andere de Russische choreograaf Marius Petipa. Petipa wordt wel gezien als de vader van het klassiek ballet.

Ballet begint altijd aan de barre en daarna verschillende oefeningen voor de spiegel en door de zaal. Ballet is een sterke basis voor alle dansers en danseressen.

Flexibility class

In deze (open) les krijg je uitdagende oefeningen om je flexibiliteit te verbeteren.
Een must voor alle Ballet en Moderne dansers en danseressen!

Peuterdans

Peuterdans is te volgen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
De kleintjes leren spelenderwijs kennis maken met dans, gericht op hun eigen belevingswereld met leuke oefeningen en liedjes!

Kids Dance

Kids Dance is gericht op kinderen van de leeftijd 3 t/m 5 jaar.

Lekker swingen op liedjes van o.a. K3, Chipz, Keet en Junior Song festival!
Spelenderwijs leren de kleintjes de basispasjes. Ook leuke doe-liedjes en dansspelletjes komen aan bod.
Verder zal er in de les aandacht besteed worden aan samenwerking, korte oefeningetjes voor lenigheid en verschillende muziek ritmes.

058 Adult

058 Adult is een dansles voor volwassenen vanaf 25 jaar. In deze les staat uitdaging en een veilige positieve sfeer voorop.
De les begint met een warming-up daarna wordt er aan verschillende danstechnieken gewerkt.
De les wordt afgesloten met een ontspannen cooling-down.
Je wordt getraind op lenigheid, lichaamshouding, balans, podiumpresentatie, conditie en spierontwikkeling.
Samen lekker in beweging en even een momentje voor jezelf…

TikTok (for kids)

Dé rage van het moment: TikTok! Alle kinderen kennen het en zijn er mee bezig! Op TikTok leer je leuke korte dansjes die je dan weer filmt.
Deze populaire dansjes ga je leren in de TikTok les en we gaan ook zelf leuke video’s maken!
De TikTok lessen zijn leeftijdsgericht, de kinderen leren dus leuke (gepaste) dansjes voor hun leeftijd.

Female

De Female lessen zijn danslessen waarin gewerkt wordt met vrouwelijke, verleidelijke bewegingen. In de gevorderde les wordt ook gedanst op hakken (heels class).

Afro

De Afrikaanse vibes overheersen bij de Afro lessen! Lekker los dansen op de drums van de muziek. Er hangt altijd een gezellige sfeer in de les, stilstaan is geen optie.

Audities
Wij hebben meerdere selectie- en demogroepen (Hip Hop en Modern) die veel meedoen aan wedstrijden: regionaal, nationaal en internationaal. Om in een van deze groepen geplaatst te kunnen worden dien je auditie te doen. De audities worden jaarlijks aan het begin van het seizoen gehouden. Bij de auditiedagen wordt gekeken in hoeverre je qua niveau bij een groep past. Het is ook mogelijk om bij een hogere, oudere groep auditie te doen. Er wordt gelet op uitvoering (kracht en souplesse), houding en uitstraling. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een team hecht kan worden en bij elkaar past. Iedereen moet zich op zijn plek voelen. Daarom kijken wij ook naar persoonlijkheid en hoe dit binnen de groep valt.