Lesaanbod

Hip Hop

De dansstijl Hip Hop is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen. Hip Hop bevat invloeden van allerlei verschillende dansstijlen en wordt in onze lessen beoefend op hip hop gebaseerde, populaire muziek van nu. Wij bieden bij onze Hip Hop lessen zowel groepslessen als open lessen aan.

De groepslessen omvatten gerichte lessen. In deze lessen wordt choreografie aangeleerd en werk je naar danswedstrijden en/of optredens toe. Deze groepen zijn wedstrijdgroepen in verschillende categorieën. Zo loopt het van recreatie naar selectie en uiteindelijk de demo. Je wordt door je docent gevraagd in een groep te dansen en kunt ook door ontwikkeling doorstromen naar een hogere categorie. De selectie- en demoteams vereisen een auditie.

De open lessen worden ook wel losse lessen genoemd. In tegenstelling tot de groepslessen wordt hier niet choreografie aangeleerd, maar verschillende losse danscombinaties. Deze lessen zijn voornamelijk recreatief. In deze lessen wordt aandacht besteed aan het bedenken van een danscombinatie en de uitvoering ervan. Evenals de groepslessen zijn de open lessen ook opgedeeld. Deze zijn verdeeld in niveau en leeftijd.

Het is sinds kort ook mogelijk om als duo te dansen bij Dance Company 058.
Meer informatie hierover vind je hier.

Audities
Wij hebben meerdere selectie- en demogroepen die veel meedoen aan wedstrijden: regionaal, nationaal en internationaal. Om in een van deze groepen geplaatst te kunnen worden dien je auditie te doen. De audities worden jaarlijks aan het begin van het seizoen gehouden. Bij de auditiedagen wordt gekeken in hoeverre je qua niveau bij een groep past. Het is ook mogelijk om bij een hogere, oudere groep auditie te doen. Er wordt gelet op uitvoering (kracht en souplesse), houding en uitstraling. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een team hecht kan worden en bij elkaar past. Iedereen moet zich op zijn plek voelen. Daarom kijken wij ook naar persoonlijkheid en hoe dit binnen de groep valt.

 

Modern

De dansstijl Modern bevat invloeden van klassiek ballet, maar is in tegenstelling tot ballet wat losser en vrijer. Wij bieden lessen Modern aan vanaf 5 jaar op verschillende niveaus. De Moderne danslessen beginnen met techniek oefeningen waarna gewerkt wordt aan een choreografie.

Moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Men begint met het experimenteren met beweging als uitingsvorm van emoties, het onderzoek leidt tot het analyseren van bewegingen met betrekking tot onder andere de ruimte en het energie gebruik.

Tegenwoordig komen er ook veel invloeden van andere stijlen bij Modern binnen. Dat maakt Moderne dans steeds populairder bij een breder publiek.

Ballet

Ballet is een klassieke dansvorm.

Het unieke aan klassiek ballet, ten opzichte van andere dansstijlen, is dat de techniek ervan is vastgelegd in speciale handboeken. Daardoor leert iedereen ter wereld die klassiek ballet beoefent dezelfde danspassen. De regels van het academische ballet werden aan het einde van de negentiende eeuw verder uitgewerkt door onder andere de Russische choreograaf Marius Petipa. Petipa wordt wel gezien als de vader van het klassiek ballet.

Ballet begint altijd aan de barre en daarna verschillende oefeningen voor de spiegel en door de zaal. Ballet is een sterke basis voor alle dansers en danseressen.
 

Kids Dance

Kids Dance is gericht op kinderen van de leeftijd 3 t/m 5 jaar.

Lekker swingen op liedjes van o.a. K3, Chipz, Keet en Junior Song festival!
Spelenderwijs leren de kleintjes de basispasjes. Ook leuke doe-liedjes en dansspelletjes komen aan bod.
Verder zal er in de les aandacht besteed worden aan samenwerking, korte oefeningetjes voor lenigheid en verschillende muziek ritmes.
 

Breakdance

Breakdance is te volgen vanaf 6 jaar.

Je leert in deze les de basisbewegingen van breakdance: toprock, downrock (vloer- en voetenwerk), freezes en powermoves. De acrobatiek ziet er spectaculair uit, maar de basiscs zijn toegankelijk voor beginners. Deze dansvorm vergt discipline en doorzettingsvermogen maar de overwinning is des te groter: Leerlingen verleggen hun grenzen, moedigen elkaar aan en ontwikkelen hun motoriek.

 

058 Adult

058 Adult is een dansles voor volwassenen. In deze les staat uitdaging en een veilige positieve sfeer voorop.
De les begint met een warming-up daarna wordt er aan verschillende danstechnieken gewerkt.
De les wordt afgesloten met een ontspannen cooling-down.
Je wordt getraind op lenigheid, lichaamshouding, balans, podiumpresentatie, conditie en spierontwikkeling.
Samen lekker in beweging en even een momentje voor jezelf…

 

058 Special

058 Special richt zich specifiek op leerlingen vanaf 10 jaar met een beperking.

Dansen is goed voor iedereen, maar voor mensen met een beperking kan dans een nog belangrijkere rol spelen. Het leert je omgaan met anderen, zorgt voor zelfvertrouwen en sociale contacten.

In iedere les worden de leerlingen op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd, zodat bij iedereen het beste naar boven komt. Tevens wordt er aandacht en tijd besteed aan eigen inbreng, creativiteit en wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd! Maar bovenal een les waar de leerlingen plezier aan zullen beleven!