Over ons

Dance Company 058 is een centrale plek om dansers als een familie bij elkaar te brengen.
Op deze plek kunnen ze gezamenlijk hun passie voor dansen delen en elkaar ondersteunen in hun ontwikkeling.
Inmiddels heeft Dance Company 058 meerdere verschillende locaties in Friesland.

De dansers van Dance Company 058 zijn vaak te vinden op grote evenementen, met name in Leeuwarden en hebben dan ook al een naamsbekendheid opgebouwd. Ze verzorgen (dans)shows bij verschillende beurzen in het WTC zoals de beurs Vrouw!, ze zijn onder andere te vinden bij het Fries Straatfestival, City Proms, Friesian Proms, het Bevrijdingsfestival en Koningsdag.
Tevens doen onze dansers mee aan danswedstrijden (regionaal, nationaal en internationaal) waar zij al vele prijzen in ontvangst hebben mogen nemen. Zo is het demoteam van DC 058 maarliefst 5x Nederlands Kampioen Hip Hop geworden en werden zij in 2019 Europees Kampioen Hip Hop in Duitsland! Ook werden zij dit jaar bekroond tot Grand Champion of Dance (het hoogst scorende team van het EK) en hebben zich hiermee geplaatst om mee te dansen in het WK dat in 2020 in Orlando, Florida gehouden wordt.
Op de televisie was het team 058 XXL te zien bij het dansprogramma ‘Everybody Dance Now’, waar ze tot de laatste 16 teams zijn gekomen.

Bij Dance Company 058 kan iedereen vanaf 3 jaar tot 50+ danslessen volgen op verschillende niveaus in verschillende dansstijlen. Daarnaast richten wij ons op scholieren van basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs en het beroepsonderwijs. Er wordt vaak samengewerkt met Kunstkade, Keunstwurk, Ateliers Majeur en Schoolkade. Ook worden er lessen op BSO’s, kinderdagverblijven en speelleergroepen gegeven.

Onze missie

“Trust me, you can dance!”

Bij Dance Company 058 staat talentontwikkeling en toegankelijkheid voorop.

Wij bieden de dansers een podium, ze krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan wedstrijden, optredens, activiteiten en evenementen rondom dans zoals workshops van (bekende) gastdocenten, bootcamp, danskamp en meer! Tevens begeleiden wij jonge ambitieuze dansers die willen doorstromen naar een dansopleiding. Omdat onze docenten werkzaam zijn bij een dansvakopleiding zijn wij op de hoogte van de toelatingseisen en verwachtingen en kunnen met deze kennis de juiste begeleiding bieden.

Onze professionele docenten staan garant voor een hoge kwaliteit van de lessen. Tevens zijn zij allen afgestudeerd aan een MBO/HBO dansopleiding of Dansacademie. Daarnaast hechten wij veel waarde aan ervaring van de docent met de doelgroep zodat iedere leerling begrepen wordt en persoonlijke aandacht krijgt om te groeien en plezier te beleven in de dansles.

Dance Company 058 is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, danservaring of financiële situatie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid kan krijgen om te dansen, ook als de financiële situatie dit niet toelaat. Daarom werken wij samen met stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Wij bieden méér dan alleen dans. Wij richten ons ook op het persoonlijke aspect van de dansers; inleving/uitstraling, zelfvertrouwen, respect en acceptatie. Dance Company 058 hanteert een anti-pest beleid en zorgt er zo voor dat iedereen zich veilig, geaccepteerd en gewaardeerd voelt in de dansschool. We dansen als één grote familie samen.

Benieuwd naar ons team? Neem een kijkje!

DANCE COMPANY 058

Join the family! Vraag een gratis proefles aan

Kies de stijl waarin je graag een proefles wilt volgen
Kies de locatie waar je graag een proefles wilt volgen
Selecteer je niveau