Schoolpagina


workshops1
danswsh-prj

cjp

Wilt u binnenkort een leuke, vernieuwende, creatieve, maar zeker ook leerzame activiteit organiseren? Zoekt u misschien naar een leuke invulling van de sportdag of een leuke toevoeging aan uw thema- of projectweek?

Dan bent u bij ons aan het goede adres! Dance Company 058 biedt verschillende workshops en projecten aan die zowel leuk als leerzaam zijn. Wij hebben workshops voor u klaar met verschillende thema´s, maar maken ook graag een workshop op maat voor u wanneer u zelf al een thema heeft!

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een leuke dag hebben waarin zij kennis kunnen maken met een nieuwe activiteit en waar zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast zijn onze workshops ontwikkeld met verschillende leerdoelen, waarbij samenwerking, creativiteit, zelfvertrouwen en ontwikkeling belangrijke doelen zijn die in elke workshop terug komen.

Betalen met uw CJP-tegoed? Wij zijn een Cultuurkaart-acceptant. U kunt de geboekte workshops of projecten dus gewoon met uw CJP/Cultuurkaart betalen! U kunt dit aangeven in uw aanvraag, wij regelen de rest voor u.

Hebt u interesse/ideeën of nog een paar vragen? Bel of mail ons gerust, wij helpen u graag!

[expand title=”Basisscholen / BSO’s”]

“Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, bij hun verbeeldingskracht en bij hun behoefte om te ontdekken, fantaseren, creëren, ordenen en te leren beheersen. Daarom is dans bij uitstek geschikt om te bieden aan kinderen in het basisonderwijs.”
Dansworkshops

Voor de kinderen van het basisonderwijs verzorgen wij de volgende dansworkshops:
– Kinderdans (t/m 6 jaar)
– Hip Hop / Streetdance
– Breakdance
– Modern
– Ballet
– Speciale aanvraag? Laat het ons weten! Wij kijken naar de mogelijkheden!

Thema’s

Wij verzorgen ook dansworkshops binnen een thema. Een eigen thema = altijd welkom!
Hieronder een greep uit de workshops die wij verzorgen:Vier Elementen

 • De vier elementen (Groep 1/2)
  Duur: 45 min.
  In het speellokaal kijken de leerlingen naar een korte dans over de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. Door de professionele dansers worden de kinderen meegenomen in het bijzondere verhaal van “de magische zaadjes”. Het verhaal van de magische zaadjes gaat in op de elementen die beheerst moeten worden. Alleen dan kunnen de zaadjes groeien. Door de verschillende dansopdrachten te doen verzamelen de kinderen alle elementen. Wanneer deze dansopdrachten zijn afgerond zal er midden in het speellokaal iets heel bijzonders tevoorschijn komen. Tot slot dansen de kinderen samen met de dansers de elementendans.
 • Emoties (Geschikt voor alle groepen)
  Duur: 45 min.
  Deze workshop draait om expressie. De kinderen leren verschillende emoties te herkennen en leren dit te gebruiken
  in hun dans als ‘uitstraling’. De muziek vraagt verschillende emoties welke de kinderen leren toe te passen.
  Er worden vertrouwensspelletjes gedaan om de groep ‘los’ te krijgen. Het zelfvertrouwen van de kinderen groeit
  en de groepsbanden versterken door deze leuke, uitdagende workshop!
 • Dans & Taal (Lân Fan Taal) (Groep 1/2)

Thema's

 • Cowboys & Indianen (Groep 1/2/3/4)
 • Sprookjes (Groep 1/2)
 • Dieren (Groep 1/2/3/4)
 • Landen (Geschikt voor alle groepen)
 • Sinterklaas/Kerst (Groep 1/2/3)
 • Seizoenen/ het weer (Geschikt voor alle groepen)
 • Beroepen (Geschikt voor alle groepen)
 • Olympische spelen (Groep 1/2/3/4)
 • Eigen thema
  Duur: N.t.b.
  Heeft u een eigen themaweek of projectweek met een ander thema? Wij maken graag workshops op maat en kunnen uw thema in een dansworkshop verwerken.

Projecten

Naast losse workshops kan er ook gewerkt worden aan een project. Een project bevat tevens een duidelijk thema en zal een dag(deel) of meerdere dagen workshops bevatten waarin naar het eindresultaat wordt toegewerkt. Wanneer een project meerdere ‘oefen’ momenten bevat kunnen de workshops verspreid worden over een aantal weken.

 • Fataal: project over pesten
  Groep 7/8
  Duur: 1,5 uur
  Een indrukwekkend project waarbij een duidelijke boodschap wordt meegegeven: ‘Stop met pesten voordat het te laat is’.
  De kinderen worden geconfronteerd met pesten en huiselijk geweld en komen er achter wat voor gevolgen dit kan hebben. Het programma start met een dansoptreden van professionele dansers. Een levendige groepschoreografie met de naam ‘Fataal’.  Vervolgens vinden er vertrouwensoefeningen plaats met aansluitend een dansworkshop. Dit programma kan een klas bij elkaar brengen. De kinderen leren elkaar te waarderen en respecteren en gaan op een andere manier naar elkaar kijken.
 • Eindejaarsdans
  Duur: N.t.b.
  Aan het einde van het schooljaar leren en maken de kinderen een choreografie die zij als afsluiting van het schooljaar opvoeren. Een feestelijke afsluiting van het jaar! Dit kan tevens met een thema worden gedaan.
 • Speciale feestdag
  Duur: N.t.b.
  Zijn er speciale feestdagen binnen de school? ‘Zoveel’-jarig bestaan? Afscheid van een medewerker? Of is de juf jarig en willen de kinderen iets leuks voor juf maken? Dat kan! Voor een speciale dag kan een op maat gemaakte workshop georganiseerd worden.
 • Urban project
  Duur: 3 uur
  Dit leuke, brede project geeft de leerlingen een kijk in de Urban wereld en bevat de workshops Hip Hop, Graffiti en Djembé.
  In de workshop Hip Hop leren zij een stoere Hip Hop choreografie. Deze workshop is opgebouwd uit een warming-up, kracht- en lenigheidsoefeningen en het aanleren van de choreografie.
  De workshop Graffiti wordt aansluitend gevolgd. De leerlingen leren alles over de veiligheid en gebruik van Graffiti voordat zij dit zelf gaan uitvoeren. Zij krijgen vervolgens een eigen canvas waarop zij hun eigen kunstwerk maken.
  In de workshop Djembé leren de leerlingen de Djembé te bespelen. Het richt zich op ritme, muzikaliteit en plezier. De leerlingen krijgen een eigen Djembé en gaan samen muziek maken.
 • Lipdub makenlipd-flashm
  Duur: N.t.b.
  De nieuwe rage van dit moment: het maken van een lipdub! Een lipdub is een videoclip die in één opname gefilmd wordt. De groep (dit kan een klas zijn of de hele school) playbackt het zelf gekozen nummer, vaak met de leukste kostuums en attributen.
  De dag begint met het kiezen van een nummer. Dit kan 1 nummer zijn of een aantal nummers waar een professionele mix van wordt gemaakt. Dit verzorgen wij. De volgende stap is het opstellen van een plan. Wat moet er allemaal naar voren komen in de lipdub? Waar wordt het gefilmd?
  Vervolgens zal er een choreografie worden aangeleerd. Hierin krijgen de leerlingen veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Aan het einde van de dag (na een aantal repetities) wordt de lipdub gefilmd door een professionele cameraman.
 • Flashmob
  Duur:  45 min. per groep +1,5 uur instuderen en uitvoering
  Een leuk project voor een aantal klassen of de hele school! Een grote flashmob in eigen dorp/stad of in omgeving die zorgt voor een grote verrassing bij het publiek. Een flashmob is een show die door een grote groep mensen (die plotseling samen komen) wordt uitgevoerd waarna vervolgens iedereen weer snel hun eigen weg gaat. De klas(sen) leren een choreografie aan en gaan met de docenten de gehele show instuderen. Vervolgens wordt dit in een openbare ruimte naar keuze uitgevoerd.

 [/expand]

[expand title=”Voortgezet onderwijs”]

Dansstijlen

Wij verzorgen workshops in verschillende dansstijlen.

 • Hip Hopdansstijlen
  De dansstijl Hip Hop is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen door televisieprogramma’s als ‘So
  You Think You Can Dance
  ’, ‘Everybody Dance Now’ en ‘The Ultimate Dance Battle’. De dansstijl kenmerkt zich door de afwisseling van snelle, strakke bewegingen en rust.
  In de workshop Hip Hop zal gewerkt worden aan kracht, lenigheid en een Hip Hop choreografie. De workshop bevat daarnaast ook nog een ‘lyrical’ aspect: de choreografie is compleet gebaseerd op de tekst. Je laat dus door middel van de dans zien wat de muziek laat horen.
 • Breakdance
  Stoere freezes, headspins en de sixstep zijn herkenbare moves vanuit Breakdance. De dansstijl kenmerkt zich door verschillende aspecten. Zo is er footwork, waarbij er snelle pasjes op handen en voeten op de grond worden gemaakt, maar ook powermoves of freezes waarbij de danser verschillende acrobatische bewegingen maakt die kracht vergen en vaak variaties zijn op de handstand.
  In de workshop Breakdance wordt de basis aangeleerd, wordt er gewerkt aan verschillende powermoves/freezes en vindt er aan het einde van de workshop een Breakdance battle met de groep plaats.
 • Ballet
  Het unieke aan klassiek ballet, ten opzichte van andere dansstijlen, is dat de techniek ervan is vastgelegd in speciale handboeken. Daardoor leert iedereen ter wereld die klassiek ballet beoefent dezelfde danspassen. De dansstijl kenmerkt zich door coördinatie, lengheid en kracht.
  In de workshop Ballet wordt de basis van ballet aangeleerd en wordt er gewerkt aan een Ballet choreografie met de groep.
 • Modern
  De dansstijl Modern bevat invloeden van klassiek ballet, maar is in tegenstelling tot ballet wat losser en vrijer. De dansstijl kenmerkt zich door soepele, maar ook krachtige bewegingen en expressie. Ook Modern is de afgelopen tijd sterk in populariteit toegenomen door televisieprogramma’s als ‘So You Think You Can Dance’, ‘Everybody Dance Now’ en ‘The Ultimate Dance Battle’.
  In de workshop Modern vindt een deel techniek plaats en zal daarnaast gewerkt worden aan kracht en lenigheid. De groep zal samen een Moderne choreografie aanleren.
 • Zumba
  Zumba, wat ‘snel bewegen en plezier maken’ betekent, is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende latinmuziek. Salsa, Flamenco en Merengue, het komt allemaal voorbij. Elke les is een groot feest, waardoor er bijna niet ervaren wordt dat er gesport wordt. De dansstijl kent geen moeilijke choreografie en is geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt. Inmiddels wordt Zumba in meer dan 35 landen gegeven en dit aantal wordt met de dag groter.
  In de workshop Zumba zal de groep kennis maken met de verschillende invloeden van latin en samen lekker in beweging komen.
 • Work-out
  Dansers zijn sterk en bezitten veel spiercontrole. Naast dans is het daarom minstens zo belangrijk om een goede work-out te doen en daarbij alle spiergroepen bij langs te gaan.
  In de workshop Work-out wordt er een volledige (full body) work-out met de groep gedaan. Alle verschillende spiergroepen worden behandeld door individuele, maar ook duo- en groepsoefeneningen.

Projecten

Naast losse workshops kan er ook gewerkt worden aan een project. Een project bevat tevens een duidelijk thema en zal een dag(deel) of meerdere dagen workshops bevatten waarin naar het eindresultaat wordt toegewerkt. Wanneer een project meerdere ‘oefen’ momenten bevat kunnen de workshops verspreid worden over een aantal weken.

 • Fataal: project over pesten
  Duur: 1,5 uur
  Een indrukwekkend project waarbij een duidelijke boodschap wordt meegegeven: ‘Stop met pesten voordat het te laat is’.
  De leerlingen worden geconfronteerd met pesten en huiselijk geweld en komen er achter wat voor gevolgen dit kan hebben. Het programma start met een dansoptreden van professionele dansers. Een levendige groepschoreografie met de naam ‘Fataal’.  Vervolgens vinden er vertrouwensoefeningen plaats met aansluitend een dansworkshop. Dit programma kan een klas bij elkaar brengen. De leerlingen leren elkaar te waarderen en respecteren en gaan op een andere manier naar elkaar kijken.
 • Gala/schoolfeest
  Duur: 45 min.
  Binnenkort een gala op school of een schoolfeest dat er aan komt? Een date en een smoking/galajurk al geregeld maar ontbreekt het nog aan de danspassen?
  Voor een gala/schoolfeest kan in groepsvorm een leuke openingsdans worden geleerd.
 • Urban project
  Duur: 3 uur
  Dit leuke, brede project geeft de leerlingen een kijk in de Urban wereld en bevat de workshops Hip Hop, Graffiti en Djembé.
  In de workshop Hip Hop leren zij een stoere Hip Hop choreografie. Deze workshop is opgebouwd uit een warming-up, kracht- en lenigheidsoefeningen en het aanleren van de choreografie.
  De workshop Graffiti wordt aansluitend gevolgd. De leerlingen leren alles over de veiligheid en gebruik van Graffiti voordat zij dit zelf gaan uitvoeren. Zij krijgen vervolgens een eigen canvas waarop zij hun eigen kunstwerk maken.
  In de workshop Djembé leren de leerlingen de Djembé te bespelen. Het richt zich op ritme, muzikaliteit en plezier. De leerlingen krijgen een eigen Djembé en gaan samen muziek maken.
 • Lipdub makenProjecten voortgezet onderwijs
  Duur: N.t.b.
  De nieuwe rage van dit moment: het maken van een lipdub! Een lipdub is een videoclip die in één opname gefilmd wordt. De groep (dit kan een klas zijn of de hele school) playbackt het zelf gekozen nummer, vaak met de leukste kostuums en attributen.
  De dag begint met het kiezen van een nummer. Dit kan 1 nummer zijn of een aantal nummers waar een professionele mix van wordt gemaakt. Dit verzorgen wij. De volgende stap is het opstellen van een plan. Wat moet er allemaal naar voren komen in de lipdub? Waar wordt het gefilmd?
  Vervolgens zal er een choreografie worden aangeleerd. Hierin krijgen de leerlingen veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Aan het einde van de dag (na een aantal repetities) wordt de lipdub gefilmd door een professionele cameraman.
 • Flashmob
  Duur:  45 min. per groep +1,5 uur instuderen en uitvoering
  Een leuk project voor een aantal klassen of de hele school! Een grote flashmob in eigen dorp/stad of in omgeving die zorgt voor een grote verrassing bij het publiek. Een flashmob is een show die door een grote groep mensen (die plotseling samen komen) wordt uigevoerd waarna vervolgens iedereen weer snel hun eigen weg gaat.
  De klas(sen) leren een choreografie aan en gaan met de docenten de gehele show instuderen. Vervolgens wordt dit in een openbare ruimte naar keuze uitgevoerd.
 • Speciale feestdagen
  Duur: N.t.b.
  Zijn er speciale feestdagen binnen de school? ‘Zoveel’-jarig bestaan? Afscheid van een medewerker? Of is de directeur/een docent jarig en vereist dit een leuke show of act? Dat kan! Voor een speciale dag kan een op maat gemaakte workshop georganiseerd worden.
 • Laatste schooldag
  Duur: N.t.b.
  De laatste schooldag is altijd een groot feest! Wat is er nou leuker dan met de scholieren die hun laatste schooldag ervaren een leuke afscheidsact in elkaar te zetten?
  De leerlingen leren en maken samen met de docent een eigen leuke en passende choreografie die zij gaan opvoeren op hun laatste schooldag. [/expand]

Docenten

Al onze docenten zijn professioneel; ze zijn afgestudeerd aan een MBO/HBO Dansopleiding of Dansacademie en daarmee gecertificeerd om lessen te geven. Daarnaast hebben zij ruime ervaring met lesgeven in hun doelgroep. Onze docenten kenmerken zich door het zichtbare plezier in hun werk en de motivatie om de leerlingen op een leuke en leerzame manier iets mee te geven.

Onze docenten staan klaar om leuke, educatieve workshops voor u en uw leerlingen te verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden met ons door te spreken.

Vraag vrijblijvend een GRATIS OFFERTE aan! Mail naar info@dc058.nl